TN LCD дисплей стъклен панел

TN LCD дисплей стъклен панел

Twisted Nematic (TN) LCDs TN дисплеи са 90° или по-малко обрат (въртенето на молекули от една равнина на дисплея в другата). Всички пасивни пряка устройство, активна матрица и най-пасивни ниско ниво (x2 до x32) мултиплексирани LCDs имат 90 ° обрат. Основни Twisted Nematic (TN) LCD...

Информация за продукта

Twisted Nematic (TN) LCD монитори

TN дисплеи имат 90° или по-малко обрат (въртенето на молекули от една равнина на дисплея в другата). Всички пасивни пряка устройство, активна матрица и най-пасивни ниско ниво (x2 до x32) мултиплексирани LCDs имат 90 ° обрат.

Основни Twisted Nematic (TN) LCD се състои от един слой на течен кристал материал, подкрепен от две стъклени плочи. На течния кристал материал е смес от дълги, коаксиално молекули с различни електрически и оптични свойства, в зависимост от посоката.

На вътрешните повърхности на стъклените плаки са прозрачни електроди, които са шарени да формират желаната визуален образ. Вътрешните повърхности са покрити с полимер, който се трие, така че на течния кристал материал в една повърхност е перпендикулярно на другите. Във филма на течни кристали молекули образуват 90° обрат.

Върху външната повърхност на стъклени плаки, поляризатори са поставени така че те са успоредни на ориентацията на течни кристали и перпендикулярно един на друг. В държавата "изключено" светлината, влизащи първите Поляризиращо се ръководи от слой течни кристали обрат към втората поляризатор, чрез които тя се предава. Когато клетката се чуства енергетизирано, LC материала е изравнена с рамото на електрическото поле; на светлината, преминала през първите Поляризиращо е блокирана от втората поляризатор, образуващи тъмно изображение. Ефектът може да бъде обърната, ако поляризаторите са поставени успоредно един на друг, и се формира светлина образ на тъмен фон.

TN технологията идва в един оцветяване; Той е на сив фон с черни букви. Това е най-евтиният, но има най-ниската визуални качество, предимно в зрителен ъгъл.


Един чифт:Характер LCD дисплей BCB1602-07 Следваща:Характер LCD дисплей BCB0801-C01

Запитване