STN LCD дисплей стъклен панел

STN LCD дисплей стъклен панел

Супер Twisted Nematic (STN) LCDs въпреки че Twisted Nematic LCDs може да бъде управляван по време мултиплексирани начин за увеличаване на дисплей информацията, те са ограничени по отношение на намалени контраста и ограничен ъгъл на гледане. За да постигне по-високо мултиплексирани дисплеи, супер обрат технология е...

Информация за продукта

Супер Twisted Nematic (STN) LCD монитори

Въпреки че Twisted Nematic LCDs може да бъде управлявано по време мултиплексирани начин за увеличаване на дисплей информацията, те са ограничени по отношение на намалени контраста и ограничен ъгъл на гледане. За да постигне по-високо мултиплексирани дисплеи, супер обрат технология се прилага.

Супер Twisted Nematic LCDs имат обрат, който е по-голям от 90°, но по-малко от 360°. В момента повечето STN дисплеи са направени с обрат между 180° и 270°. По-висока обрат ъгли причина стръмен праг криви, които поставят изключва напрежения и по-близо заедно. Стръмен прагове позволяват мултиплекс ставки по-голям от 32 да се постигне.

В този тип на дисплея, LC материал преминава по-голяма от 90° обрат от табела до табела; типичните стойности варират от 180 до 270°. Поляризаторите в този случай се не монтират успоредно към КТ на повърхността, но по-скоро в някои ъгли. Клетката, следователно, не работи на светлина "ръководните" принцип, като Twisted Nematic LCDs, но на birefringence принцип. Позицията на поляризаторите, дебелината на клетката и birefringence на КТ са внимателно подбрани да доведе до определен цвят в държавата "изключено". Обикновено това е жълто-зелен да увеличите съотношението на контраста. КТ в клетката е "супер усукани" това ще даде възможност за използване на висок процент мултиплекс. Тъй като обрат се увеличава, LC молекулите в слой са съобразени с прилаганите електрическо поле от по-малки промени в напрежение. Това води до много стръмни предаване срещу напрежение крива, което позволява до 240-линия мултиплексиране.

STN технологията идва в две оцветявания зелен STN and Silver STN. STN-зелен е тъмно виолетово / черен знаци на зелен фон. STN-среброто е тъмно синьо / черно знаци на сребрист фон. Въпреки че себестойността е на средно ниво, но това е много добро визуално качество. Контрастът е подобна на TN технология.


Един чифт:HTN LCD дисплей стъклен панел Следваща:Характер LCD дисплей BCB2004-02

Запитване